subota, 7. veljače 2015.

Stracciatella torta


Pjenasta delicija zbog koje ćete biti na oblaku…

Sastojci:

kora

8 bjelanjaka
8 žlica šećera
8 žlica brašna
1/2 praška za pecivo

fil

1/2 l mlijeka
8 žumanjaka
2 želatine
1/2 l slatkog vrhnja
100 g krupno ribane čokolade za
kuhanje
150g šećera

Priprema:

1. Za koru izmutiti bjelanjke sa šećerom, dodati brašno i prašak za pecivo te peći u
podmazanom plehu 30 min na 200 stupnjeva.

2. Kad je kora pečena preliti je s 1dcl vrelog mlijeka i pustiti da se hladi
3. Za fil namočiti 2 želatine u malo hladne vode
4. 1/2 l mlijeka zakuhati, a žumanjke i šećer pjenasto izmutiti te preliti s vrelim miljekom
i ne dopustiti da zakuha nego malo držati na vatri da se jaja skuhaju
5. S tim vrelim preliti želatinu i pustiti da se ohladi (da bude mlako)
6. Izmutiti 1/2l vrhnja u šlag, te dodati u šlag smjesu od želatine, jaja i mlijeka, dodati
krupno ribanu čokoladu
7. Preliti koru tom smjesom te kolač staviti u frižider na par sati da se stisne.

(coolinarika.com)

0 komentari:

Objavi komentar