Tijesto
250 ml mlijeka
1 žličica šećera
1 kocka svježeg kvasca
500 g glatkog brašna
500 g oštrog brašna
1 prašak za pecivo
2 jaja
2 jogurta
3 žlice šećera
3 žlice ulja
1 žličica soli
Priprema:
1. U posudici ugrijati 250 ml mlijeka, žličicu šećera i dodati razmrvljenu kocku kvasca.
2. Promiješati i pustiti na toplom mijestu da kvas uzađe.
3. U drugoj posudi pomiješati obije vrste brašna i redom dodavati prašak za pecivo, šećer,
ulje i sol.
4. Dodat jogurte i lagano ulupana jaja.
5. Dodati uzašli kvasac i miješati kuhačom dok se smjesa ne poveže.
6. Dalje mijesiti rukama dok se ne dobije čvrsto tijesto (po potrebi alo se tijesto lijepi
dodati još malo brašna).
7. Umiješano tijesto staviti u nailonsku vrečicu, istisnuti zrak i vrečicu zavezati.
8. Ostaviti u hladnjaku da tijesto odstoji 4 sata.
Posluživanje:
Tijesto se reže po potrebi, a ostatak može stajati u hladjaku 7 dana. Ovo je tijesto također
izvrsno za pizzu(coolinarika.com)
Testo koje se pravi sa jajima ne moze da stoji 7 dana !
OdgovoriIzbrišija sve već 52.godine radim sa jajima (i kavu kuham sa jajima) i još stoji :)
IzbrišiIsprobano i tjesto je super :)
OdgovoriIzbriši