subota, 27. prosinca 2014.

Recept za bajadere, gotov za 20 minuta!




Ovu ukusnu čokoladnu čaroliju vole baš svi, a uz ovaj recept zavoljećete je još više.

Donosimo vam najukusniju bajaderu za koju vam ne treba ni rerna ni mikser i za koju ćete morati izdvojiti svega 20 minuta.


Sastojci:

– 9 kašika vode

– 20 dkg šećera
script type="text/javascript"> google_ad_client = "ca-pub-2731205051069906"; google_ad_slot = "6642244676"; google_ad_width = 300; google_ad_height = 250;

– 15 dkg mljevenih oraha, bademe ili lješnike

– 25 dkg mljevenog keksa

– 17 dkg maslaca

– 10 dkg čokolade za kuvanje


Za glazuru:

10 dkg čokolade za kuvanje

– malo ulja

Priprema:

U lonac dodajte vodu i šećer i  zagrijte na laganoj vatri dok se šećer potpuno ne otopi.
script type="text/javascript"> google_ad_client = "ca-pub-2731205051069906"; google_ad_slot = "6642244676"; google_ad_width = 300; google_ad_height = 250; Dodajte maslac, maknite s vatre i miješajte dok se ne otopi.
Kada se maslac potpuno otopi dodajte orahe i keks i miješajte dok ne dobijete gušću ujednačenu masu.
Dobijenu masu podijelite na dva jednaka dijela.
Čokoladu otopite na pari i umiješajte je u prvi dio mase, a u drugi stavite malo ruma.
Na tacnu stavite masni papir za pečenje te prebacite prvi dio mase (s čokoladom) i rukama oblikujte kvadrat a gornji dio i ivice zagladite nožem.
Na njega na isti način stavite drugu masu i učinite isto.
Ostatak čokolade otopite na pari, u nju dodajte malo ulja te prelijte bajaderu.
Bajaderu ostavite u frižideru da se stisne pa je idući dan narežite na kockice veličine po želji.

Izvor: ŽivotniMagazin.com / http://www.kolektiv.me/

0 komentari:

Objavi komentar