Sastojci:
Ganache:
140 gr tamne cokolade sa 52 % kakaa
250 ml vrhnja za slag Dukat
1 zlica ruma
Kokos - bjelanjci biskvit:
Salica -- 250 ml
1 1/2 salica kokosa
2/3 salice secera
2 zlice brasna
1/4 zlicice soli
6 velikih bjelanjaka
Glazura:
340 gr tamne cokolade 60 % kakaa
250 ml vrhnja za slag Dukat
2 zlice ruma
Priprema:
1. Biskvit: Pecnica na 160 stupnjeva. Veliki pleh iz pecnice premazite margarinom stavite
papir za pecenje, pa po zelji opet malo premazite margarinom i pospite ostrim
brasnom. Tako sam ja radila da mi se ne zalijepi biskvit. Pomijesajte suhe
sastojke -- kokos, brasno, 1/3 salice secera i sol. Dobro istucite bjelanjke, pa dodajte u
2 - 3 navrata ostatak secera i dobro izmiksajte dok bjelanjci ne postanu cvrsti i sjajni....
10 - tak minuta miksanja. Pomocu pjenjace lagano umijesajte pripremljene suhe
sastojke. Pecite oko 25 minuta. Ohladite biskvit.
2. Ganache: Vazno je napomenuti da ganache kremu treba napraviti barem 6 sati ranije
kako bi se ohladila i stisnula. Cokoladu otopite u mikrovalnoj ili na pari. Za to vrijeme
zagrijte vrhnja za slag do vrenja, pa prelijte preko otopljene cokolade. Sve dobro
promijesajte dok se ne sjedini i postene glatka krema. Dodajte zlicu ruma i jos malo
promijesajte. Ohladite. Kad se ohladi izmiksajte s mikserom. Dobiti cete
pjenastu cokoladnu kremu.
3. Glazura: Glazuru napravite nekih sat vremena prije nego sta cete je nanositi na kolac
Kokos Cokos snite
Brzo se stisce. Priprema se isto kao i ganache.... Cokoladu otopite u mikrovalnoj ili na
pari. Vrhnje zagrijte do vrenja, pa prelijte preko otopljene cokolade. Sve dobor
promijesajte, pa dodajte rum. Ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi.
4. Slaganje: Ohladjeni biskvit podijelite na 3 jednaka dijela. Prvu koru premazite
tucenom ganache kremom, pa stavite koru opet ganache i zavrsite sa korom. Cijeli
kolac pemazite glazurom od cokolade. Ohladite i uzivajte....:)))
5. Izvor uz neke moje izmjene:
http://www.bonappetit.com/recipes/2004/12/coconut_chocolate_marjolaine
Napomena: Ja sam koru od bjelanjaka i ganache kremu napravila dan ranije. :))
6. Ukoliko ne znate sto biste sa zutanjcima nasa kuma Dvazen se sjetila kako napraviti
zutu kremu, pa evo mali dodatak kako je zutanjke iskoristila Dvazen.... i kaze da je
ispalo super! Umutite zutanjke sa 100 gr secera i jednom zlicom gustina. 300 ml
mlijeka zakuhajte, pa umijesajte smjesu od zutanjaka, secera i gustina. Mijesajte dok
se ne zgusne, kao da radite puding. U mlako umijesajte 100 gr maslaca i namazite kore!
I naravno uzivajte u ovoj verziji od Dvazen! Hvala kumooooo! :))
Izvor:(coolinarika.com)
0 komentari:
Objavi komentar