utorak, 10. veljače 2015.

Najbolja krempita



Sastojci i Priprema:

BISKVIT:


7 žumanaca i 1 čitavo jaje, 8 kašika šećera, 8 kašika ulja, 8 kašika vode, 8 kašika brašna, 1 prašak za pecivo. umutite žumanca i jedno čitavo jaje sa šećerom, dodate ulje i malo brasna zatim vodu i ostatak brasna i prasak za pecivo. Pecete 15 min na 200 stepeni. Sačekate da se ohladi i prerežete koru na dva jednaka dijela.



FIL:

1 litar vode, 3 pudinga od vanilije ( ja sam stavljala dolcela puding od vanilije ) 18 kašika šećera, 1 vanilin šećer. U 0,8 dcl ( 4 čaše ) stavite šećer i pustite da prokuha u 0,2 dcl stavite vanilin sećer i puding, kada voda prokljuca istresete puding. Kada je puding gotov, napravite snijeg od 7 bjelanaca i sipate u vruc puding i lagano miksate dok se krema ne izjednaci.
Staviti prvu koru, preko nje kremu zatim drugu koru i ukrasiti po želji.

0 komentari:

Objavi komentar