Sastojci:
500g tijesta za pizzu
Brzi umak od rajčice :
2žlice maslinovog ulja
400 g sjeckane rajčice/konzerva
1žličica meda
1/2žličice praška za pecivo
1 češanj češnjaka
sol
Ostalo:
1 žlica maslinovog ulja
1žličica sušene majčine dušice/bosiljak i
sl.
300g toplivog sira
4 žlice naribanog parmezana
30-tak fetica suhe zimske salame/
Priprema:
1. Napravite tijesto za pizzu koje najvise volite i inace radite.Ja sam koristila ovo tijesto
za pizzu Tijesto razvaljajte i narezite na kockice 5x5/trebalo bi vam ispasti oko 30-tak
kom. Ako stavljate mozzarellu onda je prije marinirajte u malo maslinovog ulja ,dodajte
majcinu dusicu i malo soli,obican toplivi sir nemojte soliti. Sir koji ste izabrali izrezite
na kockice . Stavite na svaki kvadrat tijesta komad sira i po želji šunku ili neku zimsku
suhu salamu.
2. Napravite brzi umak od rajcice/neki od mojih prijatelja su ovaj recept raditi s kecapom
i rekli su da je bilo fino, ja nekako vise volim umak koji sama napravim a treba doslovno
5 min/jer mi nije puno sladak kao kecap: U posudu zagrijte maslinovo ulje dodajte sitno
nasjeckani cesnjak,pustite sekundu da zamirise ,dodajte rajcice ,med,pecivni
prasak.Pustite da lagano krcka nekih 5 min.,da se sve poveze . Malii trik:pecivni prasak
smanjuje kiselost rajcice pogotovo zimi kad ih koristimo konzervirane.Posolite po ukusu.
Zarolajte kuglice tijesta zajedno sa nadjevom.Odlozite na radnu povrsinu ,poklopite i
pustite da se dize 30min.
3. Na dno posude/ja sam koristila dimenzija25x30/ stavite polovinu umakak od rajcice
.Poslozite kuglice da se ne dodiruju.Prelijte ostatak umaka po kuglicama koristeci se
zlicom da svaka kuglica bude premazana umakom.
4. Premazane kuglice pospite naribanim sirom i parmezanom. Pecite u zagrijanoj pecnici
na 220C na zadnjoj vodilici nekih 40min.ili dok ne dobiju finu boju. Gotovu pizzu
izvadite iz pecnice i ostavite stajati 10min. prije serviranja da tijesto upije sav umak i
da se malo ohladi prije serviranja.
Posluživanje:
Gotovu pizzu mozete dodatno pokapati s maslinovim uljem i posuti svjezim listovima
bosiljka.
0 komentari:
Objavi komentar