subota, 7. veljače 2015.

Kremšnita-krempita


Sastojci:
1 paket kora za kremšnite
6 kom jaja
350 gr šecera
100 gr oštrog brašna
750 ml mlijeka
1/2 l ili 2 loncica slatkog vrhnja za šlag
po želji šecer u prahu

Priprema:


1. Odvojiti bjelanjke od žutanjaka. Pola ukupne kolicine šecera (175 gr) dodati u žutanjke.
2. Miksati bjelanjke, pred kraj polako dodavati ostatak šecera (175 gr).
3. Staviti 550 ml mlijeka da zakuha.

4. U meduvremenu miksati žutanjke sa šecerom i dodati brašno i ostatak mlijeka (200 ml).
5. Kad mlijeko zakuha, maknuti ga sa vatre i uliti smjesu sa žutanjcima. Stalno miješati!
6. Vratiti na vatru, stalno miješati i kad zakuha, kuhati još 2-3 minute.
7. U toplu kremu oprezno kuhacom primješati bjelanjke.
8. Na prikladnu podlogu staviti cijelu koru za kremšnite i izliti kremu po njoj. Poravnati i ostaviti da se ohladi.
9. Izmiksati vrhnje za šlag. Ravnomjerno razmazati preko ohladene kreme.
10. Gornju koru izrezati na kockice, cca 4×6 kom (ukupno 24 komada). Poslagati ih na šlag. Po rezovima na gornjoj kori oštrim nožem izrezati i donju koru.
11. Posipati šecerom u prahu.


0 komentari:

Objavi komentar