utorak, 13. siječnja 2015.

Sipana pita od jabuka


Sastojci:

Mjera čaša od 2 dl
Suhi sastojci
2 čaše brašna
2 čaše pšeničnog griza
1 čaša šećera
1 prašak za pecivo

Voćni dio
1 - 1,5 kg jabuka
2 vanilin šećera
cimet
1 čaša šećera
3/4 čaše ulja


Priprema:

1. Prosijte brašno sa praškom za pecivo, dodajte griz i šećer. Jabike ogulite i naribajte,
pošećerite ih, stavite vaniliju, cimet i ulje. Izmješajte dobro. Pečnicu zagrijte na
180°C. Na lim za pečenje cca 20x30 stavite papir za pečenje. Suhu smjesu podjelite na
3 djela, a jabuke na 2 djela. Na lim prvo isipajte suhu smjesu, poravnajte ju da bude
svugdje jednaka, zatim na nju rasporedite pola jabuka opet poravnajte, zatim po
jabukama posipajte ravnomjerno suhe sastojke, zatim na njih opet jabuke i na kraju
završite sa suhim sastojcima. Ako vam je ostalo soka od jabuka, polijte lagano odozgora
i stavite u pećnicu na 40 minuta da se peče. Kad je pita pečene, ostavite ju da se malo
prohladi... ako izdržite... pa ju izrežite na komade i poslužite uz kavu ili čaj

Izvor:(coolinarika.com)

3 komentara:

  1. Pozdrav,
    1. puta sam pekla ovu pitu prije 20 ak dana, bila je fina i sočna, no na vrhu je ostala bijela/brašnasta i preslatka pa sam slijedeći puta stavila puno manje šećera, a unutra mi je ovaj puta ostala sirova. Zna li netko razlog tome?
    P.S.Sviđa nam se jako i neću odustati, pa molim pomoć :-)

    OdgovoriIzbriši