Sastojci:
Kora
300 g mljevenog keksa
110 g otopljenog maslaca
Krema od sira
500 g svježeg kravljeg sira ne soljenog
400 g abc - krem sira
300 g šećera
5 jaja jaja
par kaplica (6-7) arome vanilije
200 g milerama 30%
Glazura
300 ml slatkog vrhnja
par kapljica (2-3) arome vanilije
Priprema:
1. Pomiješati keks i otopljeni maslac i istresi u kalup za torte 26 cm.
2. Umutiti kremu od sira ovim redom: mladi sir, abc -krem sir, mileram, šećer, jedno po
jedno jaje i aroma.
3. Istresti na podlogu od keksa.
4. Ubaciti kalup za pečenje u kesu za pečenje ili omotati kalup alu folijom, tako zaštićen
kalup ubaciti u veću posudu sa vrelom vodom.
5. Peći 75 min na 170 C.
6. Ohladiti kolač najmanje 10 sati.
7. Umutiti slatko vrhnje sa aromon i istresti na kolač sat vremena prije posluzivanja sve
zajedno ohladit
Izvor:(coolinarika.com)
0 komentari:
Objavi komentar