Sastojci:
Bijeli i crni nadjev
2 jaja
15 dkg šećera
20 dkg margarina ili maslaca
20 dkg nasjeckanih žele bombona
10 dkg bijele čokolade
10 dkg tamne čokolade
10 dkg mljevenog keksa
10 dkg grožđica
5 dkg rezanih oraha
1-2 žlice ruma
još potrebno
2 lista oblatne
Priprema:
1. Oblatne stavite između vlažnih krpa i ostavite da omekšaju.
2. Grožđice prelijte rumom i ostavite da malo odstoje.
3. Jaja i šećer kuhajte na pari dok se ne počne zgušnjavati. Maknite s vatre i dodajte na
kockice natrganu bijelu čokoladu te miješajte dok se čokolada potpuno ne otopi.
4. Odmah u vruće dodajte i margarin i dobro izradite.
5. Podijelite na dva dijela - u jedan dio dodajte 5 dkg mljevenih keksa i narezane žele
bombone.
6. U drugi dio dodajte rastopljenu tamnu čokoladu, grožđice, nasjeckane orahe i ostatak
keksa.
7. na jednu oblatnu razmažite prvo bijelu kremu s bombonima, pokrijete drugom oblatnom
i razmažite tamnu kremu. Lagano pritisnite i zatim dobro zarolajte. Ostavite da se
kreme dobro stegnu, pa onda režite.
Izvor:(coolinarika.com)
0 komentari:
Objavi komentar