nedjelja, 28. prosinca 2014.

DOMACI VAFLI

Domaci vafli po belgijskom receptu su jako jednostavni za napraviti, super za dorucak, mekani, tope se u ustima! :)


Sastojci :

Tijesto:
250 g brasna
2 kasicice praska za pecivo
1/2 kasike soli

3 jaja (odvojiti zumanjak i
bjelanjak)
1 vanilin secer
2 kasike secera
60 g maslaca
450 ml mlijeka

Priprema:

1. Pomijesati brasno sa praskom za pecivo i soli i staviti na stranu.
 2. Umutiti snijeg od bjelanjaka. Staviti na stranu.
 3. Mutiti zumanca sa secerom i vanilin secerom dok ne dobiju blijedo zutu boju.
 4. Dodati rastopljeni maslac i mlijeko, dobro izmijesati.
 5. U tu smjesu dodati brasno, mjesajuci najmanjom brzinom (vrlo kratko dok se masa
ne izjednaci)

 6. Na kraju dodati rucno umijesati snijeg od bjelanjaka. Tijesto ne izgleda previse
glatko (i to je OK). Treba biti pjenusavo.
2. Modl za vafle premazati maslacem i sipati tijesto, zatvoriti modl i peci.
 Sluziti sa marmeladom, euro-kremom, medom, javorovim sirupom i sl. Moja ih djeca
isto vole sa svjezim vocem ili jednostavno posuti secerom u prahu u koji dodati malo
vanilije.
 Prijatno! :D

Izvor:(coolinarika.com)

0 komentari:

Objavi komentar