srijeda, 17. prosinca 2014.

Jaffa štanglice u oblatni



Sastojci:

2 kore oblatne
7 kasika mlijeka
200 g secera (moze i u prahu)
250g margarina/maslaca
150 g oraha
200 g mljevenog petit keksa
3 kom jaja
100g cokolade za kuvanje
2 kutije jaffa keksa


Priprema:

1. Rastopiti margarin na laganoj vatri, doadati mlijeko i secer i mijesati da se istopi secer.
Dodati cokoladu za kuvanje, keks i orahe i na kraju dodati i izmiksana jaja. Kratko
kuhati na laganoj vatri nekoliko minuta. Ostaviti da se malo prohladi.
2. Oblatne skratiti sa krace strane za neka 4 cm. Prvu koru filovati sa pola fila, zatim
poredati jaffa keks (natopiti keks u mlijeko). Keks redati sa razmakom za sirinu prsta.
Posebno premazati drugi list oblatne i staviti preko keksa. Dobro pritiskati oblatnu kako
bi se fil rasporedio i izmedju keksa. Ostaviti da se stegne, najbolje preko noci.
Umjesto mljevenih oraha mozete staviti i 100 g kokosa, kako ko voli :)

Izvor:(coolinarika.com)

0 komentari:

Objavi komentar