Sastojci:
Kore
6 jaja
6 kaš. šećera
6 kaš. brašna
1 prašak za pecivo
4 kaš. kakaoa
6 kaš. tople vode
Milk krem
1l mleka
100 g gustina
4 kaš. šećera
100 g bele čokolade
250 g margarina
150 g šećera u prahu
Toping
200 g mlečne čokolade
5 kaš. mleka
4 kaš. šećera
150 g margarina
Priprema:
Kore:
1. Jaja umutiti sa šećerom.
2. Brašno, prašak za pecivo i kakao pomešati, dodati umućenim jajima. i sve lagano
zamešati.
3. Dodati i vodu i sjediniti masu.
4. Razliti u veći pleh postavljen papirom za pečenje ( koru preseći na pola ).
5. Peći na 180 C, 20 min.
Milk krem:
6. Od litre mleka odvojiti 150 ml i zamešati sa gustinom i šećerom.
7. U preostalo mleko dodati belu čokoladu i staviti da provri.
8. U provrelo mleko dodati gustin i kuvati dok ne dobije potrebnu gustinu.
9. Kada se ohladi, dodati umućen margarin sa šećerom u prahu.
Toping:
10.Čokoladu, šećer, mleko i margarin kuvati sve dok se sastojci ne sjedine. Kremu ohladiti,
tako da bude kao omekšali margarin.
Filovanje:
Koru premazati belim filom, zatim premazati topingom, staviti drugu koru i ponoviti
postupak.
Izvor:(coolinarika.com)
0 komentari:
Objavi komentar