Sastojci:
Podloga:
28 kom (za podlogu 28x37 cm) petit keksa (ja sam koristila one iz
Plodina)
Preljev za kekse:
3 dcl čokoladnog mlijeka
Krema 1:
3 dcl vrhnja za šlag (nezaslađenog)
3 x 125 g (3 čašice) gotovog mliječnog pudinga
čokolada noir (Vindija)
6 velikih žlica šećera
1 i 1/2 vrećica instant želatine (Podravka)
200 g sjeckane mliječne čokolade
Krema 2:
500 g sira mascarponea
4 dcl vrhnja za šlag
8 velikih žlica šećera
1 i 1/2 vrećica instant želatine (Podravka)
nekoliko kapi Vanilla Butter arome
100 g krokanta od lješnjaka
Posip:
po potrebi kokosa
Priprema:
1. Tacnu na kojoj ćemo pripremati kolač obložimo najlon folijom, stavljamo okvir i u njega
još jedan komad najlon folije
2. Na foliju unutar okvira poslažemo petit kekse i namočimo ih preljevom od čokoladnog
mlijeka
Krema 1:
3. Tri gotova pudinga lagano sjedinimo sa šećerom pa ih umiješamo u čvrsti šlag u koji smo
umiješali instant želatinu
..
4. 200 g mliječne čokolade nasjeckamo na sitne kockice pa ih špatulom umiješamo u
kremu
5. Dobro sjedinjenu (ručno) kremu ravnomjerno premazujemo preko namočenih keksa
Krema 2:
6. Sir mascarpone,šećer, i aromu vanilla butter sjedinimo
7. Napraviti čvrsti šlag uz dodatak instant želatine
8. Šlag lagano umiješati u kremu od mascarponea pa dobivenoj kremi dodati i krokant od
lješnjaka
9. Dobivenu kremu staviti preko kreme 1 pritom pazeći samo da gornja krema ostane
bijela jer je krema 1 manje čvrsta pa će biti neravna što mi je i bio cilj
10.Površinu kolača dobro zagladiti pa obilno posuti kokosom
11.Ovako pripremljen kolač staviti u led na 2 h
12.Izvaditi ga iz leda pa ga narezati na kocke koje lagano odmaknemo jednu od druge i
vratiti u led
13.Izvaditi ga pola sata prije serviranja da se lagano odmrzne i nakon toga samo uživati u
ledenom desertu
14.Kolač ne mora biti u ledu ako to ne želite.Može se servirati i dobro, dobro ohlađen
Dobar tek!!! Divota od izvedbe moje drage MAGDALENE...
I opet MAGDALENINA divna verzija mojih kockica...
Prekrasna izvedba drage Tamchek...
Posluživanje:
Ako želite da kolač bude viši smanjite okvir :))
Izvor:(coolinarika.com)
0 komentari:
Objavi komentar