nedjelja, 28. prosinca 2014.

Şekerpare


Sastojci:

250g brasna
75 g secera u prahu
150 g putera
1 prasak za pecivo

50 g sitnog griza
3 jaja
1 vanilin secer
agda
500 g secera
500 ml vode
sok od 1 limuna

Priprema:

1. Brasno prosijati, u sredinu napraviti udubljenje i staviti secer u prahu, 125 g putera (
isjecen u snite) i prasak za pecivo.
 Griz posuti po ivicama.
 Dodati jaja i vanilin secer.
 Sve to zajedno izmjesati u glatko tijesto , ako vam bude premehko dodajte jos malo
brasna.
 Formirati kuglu i ostaviti 20 min. da odstoji.
 Od dobivenog tijesta praviti male kuglice velicine jedne sljive.
 Pleh ili tevsiju podmazati preostalim puterom i slagati kuglice sa malim razmakom.
 Ako imate mali okrugli kalupcic utisnite u sredinu kolacica da bi dobili mostru.
 Peci na 180°C 20 min.
 Za agdu staviti vodu, secer i 1 sok od limuna da samo kratko prokuha.
 Cim kolacici budu peceni zaliti vrucom agdom i prekriti folijom.
 Kad se ohlade mozete garnirati pistacijom, orahom ili ko ja posuti secerom u prahu.
2. A ovo su suhi kolacici moje kcerke
3. Ovi kolaci su slicni nasim hurmasicama, samo sto su ove iz jedne turske knjige

Izvor:(coolinarika.com)




0 komentari:

Objavi komentar