nedjelja, 9. studenoga 2014.

Točak torta



Tamna kora:
Za jednu koru potreno je:
4 jaja,
4 kašike šećera
4kašike brašna
1prašak za pecivo
3 kašike kakaa ( ili čokolade u prahu)



Penasto umutiti belanca sa šećerom,pa onda polako mutiti i dodavati jedno po jedno žumance, dodati brašno koje ste prethodno pomešali sa praškom za pecivom i kakaom.
Ispeći u okruglom kalupu, koristite papir za pečenje.Ohlađenu koru podeliti na 2 dela.

Beli fil:
500 ml mleka
5 kašika gustina
5 kašika šećera
250 g margarina
500 ml mleka kuvamo sa 5 kašika gustina,5 kaš. šećera u ohlađeno dodamo 250 gr. margarina

Žuta kora:
6 jaja
6 kašika šećera
6 kašika brašna
1 prašak za pecivo


Penasto umutiti belanca sa šećerom, pa onda polako mutiti dodavati jedno po jedno žumance, dodati brašno koje ste prethodno pomešali sa praškom za pecivom
Ovu koru pecite u velikom četvrtastom plehu, koristite papir za pečenje. Ohlađenu koru isecite na 4 kaiša po dužini. Jedan kaiš možete da umotate u vlažnu krpu da bi lakše počeli rolovanje.
Fil: ( možete da koristite i sam džem za filovanje žutih kora)
1 l vode
300 gr šećera
3 pudinga od vanile
voće po želji (kupine, jagode ili maline...)
Ukuvati malo vodu, šećer i voće pa onda dodati puding. Ohlađen fil mažemo preko isečenih traka od žute kore.
Postupak redanja pratite na slikama

0 komentari:

Objavi komentar