nedjelja, 9. studenoga 2014.

Fina štrudla sa orasima


Štrudla sa orasima je rado viđeni kolač u prazničnim danima i uopšte, zimskom periodu. Iako je jedan od kolača starije generacije, nikada nije izgubila svoju draž i omiljena je među svim generacijama. Vreme je da napravite ovaj sjajni kolač i podsetite ukućane na čari naše lepe ravnice. Prijatno!

Sastojci:

1/2kg brašna
1/2 kvasca
150g margarina
4,5dl mleka
200g + 2 kašike šećera
2 vanili šećera
1 jaje
350g mlevenih oraha
prstohvat soli


Priprema:

U 2 decilitra mlakog mleka izdrobite kvasac, dodajte jednu kašičicu šećera i jednu kašičicu brašna i ostavite ga da nadođe. Preostalih 2,5dl mleka, 200g šećera i vanili šećer prokuvajte pa prelijte preko mlevenih oraha.
Nadošli kvasac pomešajte sa brašnom, omekšalim margarinom i jajetom, dodajte malo soli, na vrh noža, i umesite glatko testo. Ostavite testo 20 minuta da odstoji, a zatim ga podelite na dva dela i od svakog razvijte pravougaonik, prekrijte ga filom od oraha i uvijte u manju štrudlu. Položite štrudle u podmazani pleh i pecite ih na 180 stepeni oko 40-45 minuta, dok ne porumene. Kada se prohlade, pospite ih mlevenim šećerom.

(ilovezrenjanin.com)

0 komentari:

Objavi komentar