nedjelja, 9. studenoga 2014.

Fenomenalan Pariski kolač


Potrebno je: 580gr mekog brašana, 1 jaje, 6,5dl mleka, 340gr šećera, kašika sode bikarbone, 450gr margarina, 2 kesice vanil šećera, 2 kašike kakaa, 100 gr čokolade.
Priprema kora: umesiti testo od 500gr brašna, 1 jaja, 1,5dl mleka, 60gr šećera, sodebikarbone i 150gr margarina. Podeliti ga u tri dela i razviti kore. Svaku koru staviti na pobrašnjen prevrnut pleh. Peći oko 10 minuta na 200 stepeni pa ostaviti da se ohladi.


Priprema krema: odvojiti malo hladnog mleka od preostalih 5dl i pomešati sa 80gr brašna. Ostatku mleka dodati 200gr šećera i staviti na vatru. Kad mleko počne da vri, sipati brašno i uz stalno mešanje skuvati gust krem. 250 gr margarina penasto umutiti sa 80gr šećera. U dobro ohlađen krem umešati umućen margarin pa ga podeliti na dva dela. U jedan staviti vanil šećer a u drugi kakao.

Redati kora, kakao krem, kora, vanil krem, kora. Blago pritisnuti. Otopljenu čokoladu pomešati sa margarinom i preliti kolač.

0 komentari:

Objavi komentar