subota, 7. veljače 2015.

Rolice s kremom od vanilije


Sastojci:


Za rolice:
  
-500 g zamrznutog Lisnatog tijesta
-maslac za kalupe
-1 jaje

Za kremu:
  
-1 Želatina Dolcela By Podravka
-50 ml vode
-500 ml mlijeka
-1 Prašak za puding vanilin
-1 žlica Gussnela
-3 žumanjka
-150 g šećera
-1 Vanilin šećer
-200 ml vrhnja za šlag

Za posluživanje:
   
-šećer u prahu

Priprema:

Za rolice:
Odmrznuto lisnato tijesto na pobrašnjenoj ravnoj površini tanje razvaljajte tako da od svakog dijela tijesta dobijete po 12 trakica (24 kalupa).
Kalupe za rolice lagano namažite maslacem i na svaki zarolajte po 1 trakicu.
Tako pripremljene rolice posložite na lim na papir za pečenje.


Premažite razmućenim jajetom i pecite na 200 °C oko 20 minuta.
Kad su rolice pečene, vruče ih maknite s kalupa i pustite da se rolice ohlade.
Za kremu:
Želatinu stavite u zdjelicu, zalijte hladnom vodom i ostavite da nabubri 10-ak minuta.
Oko 400 ml mlijeka stavite u posudu i pustite da zakuha.
Puding i Gussnel pomiješajte s ostatkom mlijeka.
U posudu stavite žumanjke, šećer, vanilin šećer i dobro pjenasto izmiješajte.
Dodajte razmućeni puding s Gussnelom i ponovo dobro promiješajte.
Lagano usipajte vruće mlijeko neprestano miješajući.
Dobivenu smjesu stavite na vatru i lagano miješajte dok ne zakuha.
Maknite s vatre, dodajte nabubrenu želatinu i lagano miješajte dok se želatina ne otopi.
Kremu pustite da se u potpunosti ohladi pa umiješajte čvrsto tučeno vrhnje za šlag.
Smjesu stavite malo u hladnjak da se stisne.
Prebacite je u vrećicu za ukrašavanje i njome ispunite pripremljene rolice.

Izvor: www.coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar