subota, 7. veljače 2015.

Fantastične kiflice


Sastojci za tijesto:

250 ml vode
sviježi kvasac
250ml ulja
600gr brašna
3 kašike kakaa,
kokos ili orahe za posipanje



Sastojci za agdu:

250 g sećera,
200 ml vode
3 kesice vanil sećera.

Priprema tijesta:


Kvasac se stavlja u vodi, dodaje se ulje i sa brašnom se sjedinjuje.

Gotovo tijesto se dijeli na dva dijela, u prvom se stavlja kakao, u drugom koksovo brašno 3 kašike.

Bijeli dio se rastanji dlanom, isti postupak sa drugim dijelom.



Stavlja se jedno na drugo i oklagijom se poravnja .

Svaki krug se siječe na osam delova, svaki trougao se vrti u kiflu.

Kada je sve gotovo kiflice se redaju na masnu hartiju i podmazanom plehu i peče se na 200 stepeni.

Priprema agde:


U šerpi stavit sve sastojke i kuhat agdu.

Ispečene kifle se umakaju u topao zaljev.

Zatim se posipa kokos ili orah....

0 komentari:

Objavi komentar