Sastojci za tijesto:
250 ml vode
sviježi kvasac
250ml ulja
600gr brašna
3 kašike kakaa,
kokos ili orahe za posipanje
Sastojci za agdu:
250 g sećera,
200 ml vode
3 kesice vanil sećera.
Priprema tijesta:
Kvasac se stavlja u vodi, dodaje se ulje i sa brašnom se sjedinjuje.
Gotovo tijesto se dijeli na dva dijela, u prvom se stavlja kakao, u drugom koksovo brašno 3 kašike.
Bijeli dio se rastanji dlanom, isti postupak sa drugim dijelom.
Stavlja se jedno na drugo i oklagijom se poravnja .
Svaki krug se siječe na osam delova, svaki trougao se vrti u kiflu.
Kada je sve gotovo kiflice se redaju na masnu hartiju i podmazanom plehu i peče se na 200 stepeni.
Priprema agde:
U šerpi stavit sve sastojke i kuhat agdu.
Ispečene kifle se umakaju u topao zaljev.
Zatim se posipa kokos ili orah....
0 komentari:
Objavi komentar