utorak, 10. veljače 2015.

Mekana mirisna pogača koja se smaže za tili čas




Mekana i socna,ja sam je pravila od obicnog kiselog testa,prelila sa uljem malo posolila.Ma smazali smo je zacas. :)

POTREBNO:

-500-600gr mekog brasna tip 500

-2dcl vode

-1dcl mleka



-1 jaje

-1/2 kvasca(pola kocke)

-2 kafene kasikice secera

-so 1 kafena kasikica

-1dcl ulja

Malo jos ulja da premesite,i da polijete pogacu.


PRIPREMA:

Ovo testo je dosta mekano i lepljivo,tako i treba da bude.U vanglu stavite kvasac,secer,jaje,ulje,mlako mleko i vodu.Sve izmesate,dodate po malo brasna i mesite povlaceci rukom testo prema gore(prema vrhu vangle).Sada posolite.Mesite dok testo ne postane glatko,dodate jos malo brasna.Posto je testo jos uvek lepljivo i nezgodno za raditi.nalite u saku ulja i premesite.Pokrite sa krpom da stoji 30 minuta.

Nauljite ruke,premesite testo.Ako vam je bas nezgodno,pospite malo brasna da mozete lakse raditi sa testom.

Tepsiju pouljite,mozete raditi na dva nacina.Testo staviti odmah u tepsiju i rukama utapkati,rastanjiti.Ili na radnu povrsinu razvuci pa prebaciti u tepsiju. Testo razvucite debljine malo vise od jednog prsta.

Zasecite po duzini pogacu,malo premazite uljem i posolite.Ostavite 15 minuta da stoji i pecite na 200 stepeni dok ne porumeni.Kada je gotova prekrite krpom da jos omeksa

 (serpica.net)

0 komentari:

Objavi komentar