tijesto:
17dkg maslaca
25 dkg brašna+ pecilni prašak
10 dkg šećera+ vanilija
4 žumanjka
fil:
4 bjelanjka
10dkg šećera
3 jogurta /obična/
2 kisela vrhnja
5-6 žlica brašna
-- kora od ne prskanog limuna
Priprema:
1. Tijesto:
2. umuti maslac sa šećerom , dodaj žumanjke i potom brašno.
3. Tijesto podijeli na 2 dijela . Jedan dio razvaljaj na tepsiju , a drugu polovinu ostavi u
frižider.
4. Fil:
5. bjelanjak umuti sa šećerom i limunovom koricom. posebno izmješaj jogurt i kiselo vrnje
i u to dodaj brašno. sastavi umućene bjelanjke sa mliječnom smjesom.
6. Postupak rada:
7. Tepsiju sa razvaljenim tijesto stavi u pećnicu , maksimalno 1o minuta. Izvadi i na to
istresi fil. Ponovo vrati u pećnicu da se uhvati korica. izvadi ponovo tepsiju iz pećnice.
Izvadi onu polovinu tijesta iz frižidera, uzmi ribež i naribaj tijesto preko fila. Vrati u
pećnicu i do kraja ispeci .
Posluživanje
nikada ne pravim ovu mjeru. uvijek pravim mjeru i pola. tada to radim u velikoj tepsiji od
pećnice, šnite su tanje i meni ljepše.(coolinarika.com)
0 komentari:
Objavi komentar