Potrebni sastojci:
1 kg jabuka
6 dcl vode + 12 kašika hladne vode
200 g šećera
2 pudinga od vanile
1 kašičica cimeta
1 kg keksa, može i posni, ja sam koristila Baninijev keks, Gustav
šlag ili slatka pavlaka
čokoladne mrvice
Priprema:
Jabuke oguliti i izrendati na krupno rende. U šerpu staviti 6 dcl vode, šećer i jabuke. Kuvati oko 10-15 minuta, odnosno dok se jabuke ne smekšaju. Pudinge pomešati sa cimetom i 12 kašika vode. Sipati ih u smesu sa jabukama i skuvati kao što biste i običan puding. U dublju tepsiju redajte na dno keks, pa puding s jabukama, keks i tako redom dok ne potrošite smesu. Gornji red treba da bude keks. Ostavite da se ohladi. Umutite šlag i premažite ga preko keksa. Pospite čokoladnim mrvicama ili kakao prahom.
0 komentari:
Objavi komentar