ponedjeljak, 26. siječnja 2015.

Tajna Francuskih majstora kuhinje -''KREM FREŠ''


CREME FRAÎCHE je rođak kiseloj pavlaci i koristi se kao dodatak u kuvanju slanih jela i kolača. Odličan je uz sveže voće i kao prilog uz kolače a JEDNOSTAVNO MOŽE DA SE NAPRAVI KOD KUĆE!

Autor: LelaRose
Mera za sve je šolja od 2.5 dl
1 šolja neutralne pavlake (tečnog krema
oko 15% masnoće)
2 kašike tečnog jogurta


Priprema:

1. Umutiti šolju krema (neutralne pavlake) sa 2 kašike tečnog jogurta. Dobro zatvoriti i
držati na sobnoj temperaturi 8 do 12 sati ili duže, dok se ne zgusne. Ja koristim slatko
vrhnje od 35 % i tečni jogurt od 3% masnoće.
2. Samo malo se ulupa žicom, da se sjedine krem i jogurt. U slučaju da vam se više sviđa
kad je još gušći (kad se umuti rukom i žicom bude gušći od neutralne pavlake) može da
se umuti mikserom pre nego što se ostavi u frižider.

3. Staviti u frižider i koristiti za supe i sosove. Dodaje poseban ukus jelima i kada se umeša
u vrijuću smešu, neće se zgrudvati. To je razlog zašto se u kuvanju koristi više nego
kisela pavlaka. Može da stoji u frižideru od 7 do 10 dana.
4. Poslužiti takođe uz voće ili voćne kolače.
Posluživanje
Krem freš može da se napravi i sa punomasnim mlekom (oko 4 % masnoće, umesto slatkog
vrhnja od 35%), ali onda će se zgrudvati kad se kuva. Varijanta sa manje masti je pogodna
samo kada se neće kuvati, na primer uz voće.

Izvor:(coolinarika.com)

0 komentari:

Objavi komentar