ponedjeljak, 26. siječnja 2015.

NAJBOLJI BISKVIT ZA SVE TORTE!!


Kora za sve vrste torti, najednostavnija, a najbolja. Izdasna, meka, socna..
Sastojci:

5 kom
jaja sobne temperature
5 kasika
vode
180 gr
secera
200 gr
brasna
1 kesica
praska za pecivo



Priprema:


Jaja pjenasto umutiti, dodati 5 kasika vode i nastaviti mjesati mikserom. Polako dodavati secer uz neprekidno mjesanje. Ugasiti mikser. Dodati brasno koje ste prethodno pomijesali s praskom za pecivo i umutiti pjenjacom dok se smjesa ne sjedini.

Smjesu istresti u kalup za pecenje, moj je okrugli, 27 cm, dno obloziti papirom za pecenje. Pecnica mora biti zagrijana na 180° , staviti koru i peci oko 25 minuta. Kada se ohladi, koru mozete isjeci na dva tri dijela, i dobit cete 2-3 kore.



Posluživanje
Jos vam samo trebaju kreme, i torta gotova :-)


Izvor: coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar