subota, 10. siječnja 2015.

Princes krofne na kome će vam svi zavideti


Sastojci:

za krofnice:
25o ml vode
125 grama margarina
15o grama ostrog brasna
prasak za pecivo(12-13 grama)
2 kasicice secera
4 jaja



Sastojci za kremu-fil:
5oo ml mlijeka
1 puding od vanilije
2 kasisice extrakta od vanilije
3 jaja
6 kasika secera
4 kasike gustina
1oo grama maslaca

Priprema krofnica:

Stavite vodu, margarin i secer da prokuha, umijesajte brasno sa praskom za pecivo i ostavite da se tijesto ohladi.


U hladno tijesto dodajite jedno po jedno jaje muteci mikserom.
 Od tijesta ili spricom ili rucno kasikom, a mozete i kroz najlon vrecicu na kojoj osjecete jedan cosak pravite krofnice u plehu na koji ste stavili papir za pecenje.
 Rernu obavezno zagrijete na 25o stepeni, pleh stavite nisko u rerni i krofne pecite na 25o stepeni 14 minuta pa na 15o stepeni 2o minuta.

DOK SE KROFNICE PEKU NE OTVARAJTE RERNU…!!!
 Ohldjene krofnice punite filom i pospite secerom u prahu.

Priprema kreme-fila:

Umutite jaja i secer,dodajte extrakt od vanilije, puding od vanilije, gustin (fini skrob) i 2oo ml mlijeka.

Ostalo 3oo ml mlijeka stavite da kuha.

Kad prokuha dodajte umucenu smjesu i skuhajte kao puding.

Ohladite kremu i umutite je sa maslacem.
Možete dodati i umućen šlag preko

Filujte krofne rucno ili spricom!!!!

Izvor:tortekolaci.com

0 komentari:

Objavi komentar