petak, 2. siječnja 2015.

Pita sa džemom, jogurtom i vrhnjem


Sastojci:

Prhko tijesto:
300 grama brašna
180 grama maslaca ili margarina
150 gama šećera
4 žumanjka
1/2 vrećice praška za pecivo
2 žlice kiselog vrhnja

Nadjev:
4 bjelanjka
170 grama šećera
2 jogurta (čašica 180 grama)
2 kisela vrhnja
6 žlica brašna
džem po želji


Priprema:

1. Zamjesite prhko tijesto pa ga podjelite na dva dijela.
2. Prvi dio tijesta razvaljajte na veličinu 20x30 pa stavite u protvan. Prvi dio tijesta ako
želite možete prvo staviti u pećnicu na desetak minuta da se malo zapeče. Ja nisam, a
tjesto je malo mekanije kad se ispeče jer se navlaži od nadjeva.
3. Za nadjev izmješajte jogurt, vrhnje, šećer i tučene bjelanjke. Stavite po tijestu.
4. Po nadjevu pobacajte žličicom džem, pa na njega stavit drugi dio tijesta koji možete
izrezate u razne oblike, naribati i samo razvaljati pa staviti gornju koru. Pecite na 180
stupnjeva oko 40 min., dok ne dobije laganu boju.

Izvor:(coolinarika.com)

0 komentari:

Objavi komentar