srijeda, 28. siječnja 2015.

Njoki od krumpira


Autor: MASATERA

Sastojci:
2 kg očišćenog krumpira
80 dag brašna (pola glatkog, pola oštrog)
3 jaja
3 žlice masti ili ulja
soli 

Priprema:
1. Krumpir u ljusci skuhati u slanoj vodi ili očistiti odrezati na manje komade i skuhati u
ekspres loncu sa minimalno vode.
2. Na radnu površinu istresti brašno u krug pa u sredinu propasirati krumpir uz pomoć
gnječilice za krumpir.
3. Na njega dodati jaja, malo ih razmutiti viljuškom, dodati mast i provjeriti da li je
krumpir dovoljno slan. Ostaviti da se ohladi tek toliko koliko je potrebno da se opere
gnječilica za krumpir :)

4. Slika pripreme
5. Zamijesiti glatko tijesto, od njega odvajati manje komade koje se razvalja u dugačke
valjke (debljine prsta) i reže na manje komade duge 2 cm. Cijelo vrijeme koristiti
brašno za posipavanje radne površine kako se njoki ne bi ljepili.
6. Da bi njoki bili sočniji i mekaniji, svaki posebno primiti s tri prsta i prevući lagano preko
nazubljene dašćice, ribeža ili viljuške.
7. Kuhati ih u vreloj vodi kojoj smo posolili i dodali joj žlicu ulja. Kuhati dok ne isplivaju
na površinu, ocijediti i kratko isprati hladnom vodom da se ne lijepe te preliti gulašom
po želji

0 komentari:

Objavi komentar