ponedjeljak, 1. prosinca 2014.

Zaboravite na vežbe! 9 koraka do ravnog stomaka!HVALA GOSPODJI IVANI ,SUPER STE !


LUPKAJTE SE PO STOMAKUJedan od krivaca za vaš izraženi stomačić može da bude i loše varenje. Mnoge žene pate od ovog problema, ali zašto? Kada se hrana duže zadržava u crevima, dolazi do vrenja i stvaraju se gasovi koji povećavaju volumen stomaka. Evo jednostavnog trika koji će vam pomoći da rešite problem: pola sata nakon jela lezite na leđa, savijte noge u kolenima, a zatim se pet minuta lagano lupkajte po stomaku. Prvo pritiskajte stomak vrhovima prstiju od pupka na levu i desnu stranu, a zatim tapkajte stomak dlanovima. Tako ćete podstaći varenje.


DRŽITE SE USPRAVNO
Pravilno držanje čini čuda. Stanite ispred ogledala uspravnih leđa i ramena zabačenih unazad. Da li ste primetili da vam se stomak automatski smanjio? Razlog je u povezanom funkcionisanju leđnih i trbušnih mišića. Kad sedimo i stojimo uspravno, automatski zatežemo stomak. Ako naterate sebe da se uvek držite pravo, zategnućete i stomak.
GLEDAJTE U PLAVO
Izgleda šašavo, ali deluje! Plava boja utiče na jastučiće na stomaku. Najnovije studije su pokazale da čovek manje jede ako koristi plavo posuđe. Razlog: plava boja prigušuje osećaj gladi.
SIROVO VOĆE I POVRĆE SAMO DO PET SATI
Sasvim je logično da stomak tokom dana dobija na zapremini. Ali, ako je naduven od ranog jutra, možda je za to kriva večera. Tokom noći varenje je usporeno, a teško razgradive namirnice, kao što su sirovo voće i povrće, samim tim teško padaju na želudac. Zbog toga jedite salatu i sirovo povrće samo do 17h.
TERMOTERAPIJA TOPI SALO
Voleli biste da za vikend obučete haljinu koja ističe figuru? U tom slučaju dobro će vam doći toplotna terapija, koja izbacuje višak tečnosti iz organizma i brzo smanjuje obim stomaka. Utrljajte malo anticelulit losiona na stomak, obmotajte struk plastičnom folijom i ostavite da deluje 15 minuta.
UVUCITE STOMAK
Efekat je dvostruk: kad uvučete stomak, automatski izgledate vitkije. Ali to nije sve! Ponovite ovo više puta dnevno, trudeći se da ostanete u tom položaju nekoliko sekundi, tako ćete ojačati mišiće.
ŽVAĆITE DUGO
Svima je jasno da danas niko nema vremena na pretek. Ipak, sa jelom ne treba da se žuri. Ako brzo gutamo i pri tom još i razgovaramo, sigurni da ćemo imati problema sa varenjem. Razlog: tako će do želuca dospeti ogromna količina kiseonika koji nadima stomak. Zato svaki zalogaj treba dobro da sažvaćete. Više ćete uživati, brže ćete se zasititi, a vaš stomak će biti ravniji.
IZBEGAVAJTE SO
Iako malo jedete i dosta se krećete, ipak ne možete da se rešite naslaga na stomaku. Možda je za sve kriva so. Ovaj mineral vezuje vodu i, samim tim, napumpava tkiva. Zato nemojte preterivati s ovim začinom – kad god možete, zamenite ga začinskim biljem. Umereno konzumirajte sir, mesne prerađevine i masline.
OPUŠTAJUĆA KUPKA ZA VITKU LINIJU
Uronite svake večeri u kadu. Fantastično ćete se opustiti, a možete i da poradite na svojoj liniji. Isprobajte sledeći recept: napravite mešavinu od šest kapi limunovog soka, dve kapi čempresovog ulja i dve kašike pavlake i sve to izručite u vodu. Brčkajte se dvadesetak minuta. Temperatura vode treba da bude 38 stepeni. Ova kupka podstiče cirkulaciju i zateže kožu.

0 komentari:

Objavi komentar