ponedjeljak, 1. prosinca 2014.

Vanilice

Ovo je recept moje sestre. Svi ih vole jer se ove vanilice tope u ustima

Sastojci

  •  500 grmargarina (ili 250 gr margarina i 250 ml ulja)
  •  250 grprah secera
  •  1 ceolimun
  •  2 kesicevanilin secera

  •  100 groraha
  •  oko 1 kgbrasna
  •  dzem od kajsija
  •  jos maloprah secera

Priprema

  1. Penasto umutiti margarin i prah secer. Izrendati (naribati) koricu limuna i iscediti ceo limun u masu. Dodati vanil secer i orahe. Postepeno dodavati brasno da se zamesi ujenacena, ne previse tvrda masa.

  1. Razoklagijati testo i vaditi okruglom modlom vanilice.
  2. Poredjati na pek papir u pleh i peci u zagrejanoj rerni na 180 stepeni, 5-10 minuta. Voditi racuna da vanilice ne promene boju. Vaditi ih dok su bele. Tople spajati dzemom od kajsija i valjati u prah secer.
  3. Prijatno

coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar