subota, 13. prosinca 2014.

Ukusan čokoladni kolač za 5 minuta! Oduševite svoju decu.


Ovo je najbrži čokoladni kolač od svih mogućih. Za njegovu pripremu nije potrebna ni modla za pečenje, ni rerna. Dovoljno je jedna šolja ili činija i mikrotalasna pećnica. Kada ga spremate, obavezno pozovite decu, zato što je proces pripreme veoma  zanimljiv.
Ovaj čokoladni ekspres-kolač će vas spasiti ako imate“iznenadne“ goste, ili jednostavno, ako želite da se zasladite uz šolju čaja. I on se zaista priprema samo za 5 minuta. Ukusan, vazdušast dezert za sve ljubitelje čokolade.
Čokoladni kolač za 5 minuta. Recept:


Za pripremu ovog kolača (za 1 veću porciju) biće vam potrebno:
  • - 4 ravne supene kašike brašna
  • - 2 supene kašike kakaoa
  • - 2 supene kašike šećera
  • - 1 jaje, umućeno viljuškom
  • - 3-4 supene kašike mleka
  • - 3 supene kašike ulja
  • - 1/4 kafene kašičice praška za pecivo ili sode bikarbone
  • - 50 gr izlomljene (ne rendane!) čokolade, da biste dobili ukusne „džepove“ sa istopljenom čokoladom unutar kolača
  • - 1 srednja činija (ili veća šolja)

Priprema:
  • Stavite u činiju kakao, šećer, brašno i prašak za pecivo. Promešajte.
  • Dodajte prethodno viljuškom umućeno jaje, i dobro promešajte da ne ostane grudvica.
  • Sipajte ulje, mleko i ponovo dobro promešajte.
  • Na kraju dodajte izlomljenu čokoladu i promešajte.
  • Pripremljena sirova smesa treba da zauzima ne više od polovine činije (ili šolje), zato što kolač intenzivno raste za vreme pečenja.
  • Stavite činiju u mikrotalasnu na najveću snagu na 3 minute. I gledajte kako vaš kolač raste pred vašim očima.
Izvadite kolač iz pećnice, sačekajte da se malo prohladi i možete da ga jedete.
Kolač možete da jedete iz činije, ili da ga okrenete na tanjir, dok je još vruć.
Možete ga preliti voćnim sirupom, pospite rendanom čokoladom ili sećerom u prahu. Sve je stvar vašeg ukusa. Jedite ga dok je još topao, i uživajte u mirisu i ukusu istopljene čokolade unutar kolača.

0 komentari:

Objavi komentar