Ako ste ljubitelj nutelle i torte od sira onda ćete ovu tortu jednostavno obožavati jer na najbolji mogući način spaja ove dve poslastice.
Ovaj divni recept osmislila je neprikosnovena Nigela Lawson, a prilagodila ga blogerka sa Rasamalaysia bloga. Veoma se brzo priprema, nije vam potrebno mnogo sastojaka, a najduže traje hlađenje i zato se naoružajte strpljenjem.
Potrebni sastojci:
280 g graham keksa
5 kašika omekšalog putera
1 manja teglica nutelle
¾ šolje tostiranih naseckanih lešnika
450 g krem sira
½ šolje šećera u prahu
5 kašika omekšalog putera
1 manja teglica nutelle
¾ šolje tostiranih naseckanih lešnika
450 g krem sira
½ šolje šećera u prahu
nutella
Sameljite graham krekere u blenderu, dodajte puter i kašiku nutele, sve dobro promešajte pa dodajte još tri kašike lešnika i sameljite da dobijete peskastu smesu.
Dobijenu smesu utisnite u okrugli kalup za torte i stavite u frižider da se stvrdne.
Krem sir, mikserom mutite zajedno sa šećerom u prahu dok ne posatne penast, zatim dodajte nutelu pa sve sjedinite i sipajte preko ohlađene kore. Površinu kreme izravnajte, zatim pospite sitno anseckanim lešnicima i ostavite u frižider na najmanje 4 sata.
koja je to vrsta keksa koju vi spominjete u receptu? dali moze umjesto toga petit buere keks ?
OdgovoriIzbriši