ponedjeljak, 8. prosinca 2014.

Mocart kocke za pola sata


Lagane, fine, brzo se pripremaju a nestanu jos brze :)

Sastojci:

2 kasike brasna
1 kesica pudinga od vanile
1/2 lmleka


za fil:
10 kasika mlevenih proprzenih badema
1 kesica praska za pecivo
2 d lulja
2 d lmleka
160 g brasna
180 g secera


5 jaja
za koru:
250 gsecera
250 gmargarina
za ukrasavanje:
mlevenibademi

Postupak pripreme
Za koru umutiti jaja sa secerom, dodati mleko, ulje, zatim prasak za pecivo pomesan sa brasnom i mlevene bademe. 
Izliti u pleh oblozen pek papirom i peci na 180 stepeni oko 30 min dok blago ne porumeni kora i pocne se odvajati od pleha.
Pecenu koru prevrnuti, skinuti pek papir i preseci na dva dela.
Za fil staviti mleko da provre sa secerom. U provrelo mleko staviti razmucen puding sa brasnom u malo mleka i mesati kratko dok se ne zgusne. 
Kada se ohladi, spojiti sa umucenim margarinom.
Filovati kore i ukrasiti mlevenim bademima.
Napomena: Kolac dobro ohladiti

Izvor: www.zenskisvet.com

1 komentar:

  1. sredite malo ovaj recet, trebalo mi je 3 puta da ga procitem da skontam sta je za sta

    OdgovoriIzbriši