Lagane, fine, brzo se pripremaju a nestanu jos brze :)
Sastojci:
2 kasike brasna
1 kesica pudinga od vanile
1/2 lmleka
za fil:
10 kasika mlevenih proprzenih badema
1 kesica praska za pecivo
2 d lulja
2 d lmleka
160 g brasna
180 g secera
5 jaja
za koru:
250 gsecera
250 gmargarina
za ukrasavanje:
mlevenibademi
Postupak pripreme
Za koru umutiti jaja sa secerom, dodati mleko, ulje, zatim prasak za pecivo pomesan sa brasnom i mlevene bademe.
Izliti u pleh oblozen pek papirom i peci na 180 stepeni oko 30 min dok blago ne porumeni kora i pocne se odvajati od pleha.
Pecenu koru prevrnuti, skinuti pek papir i preseci na dva dela.
Za fil staviti mleko da provre sa secerom. U provrelo mleko staviti razmucen puding sa brasnom u malo mleka i mesati kratko dok se ne zgusne.
Kada se ohladi, spojiti sa umucenim margarinom.
Filovati kore i ukrasiti mlevenim bademima.
Napomena: Kolac dobro ohladiti
Izvor: www.zenskisvet.com
sredite malo ovaj recet, trebalo mi je 3 puta da ga procitem da skontam sta je za sta
OdgovoriIzbriši