nedjelja, 7. prosinca 2014.

Milka kocke s makom


Sastojci:

biskvit s makom (x 2)
3 bjelanca
3 žlice šećera
50 g mljevenog maka
1 krcata žlica oštrog brašna

1 kavena žličica praška za pecivo
bijeli biskvit
3 bjelanca
3 žlice šećera
3 žlice mekog brašna
2 žlice ulja

1 kavena žličica praška za pecivo
krema
700 ml mlijeka
200 g bijele Milke
100 g šećera
6 - 9 žumanaca (koliko vam ih ostane)
1 kom prašak za puding okusa slatkog vrhnja
2 žlice oštrog brašna
250 ml slatkog vrhnja
4 listića želatine


Priprema:

1. Za biskvit od maka istući čvrst snijeg od bjelanaca, dodati šećer i još kratko tući.
Umiješati sve suhe sastojke i promiješati kuhačom dok se ne sjedine sa snijegom. Na
kraju  jednom kratko izmiješati. Premazati smjesu po limu za pečenje
(20×30cm) obloženim papirom za pečenje. Staviti peći u zagrijanu pećnicu na 150*C -
paziti da kore ostanu svijetle! Ponoviti postupak sa drugom korom od maka te trećom,
bijelom korom.
2. U mlijeku rastopiti bijelu čokoladu i zahuhati sve ostale sastojke. Žumanca prethodno
treba pjenasto umutiti sa malo toplog mlijeka, potom umiješati šećer sa praškom za
puding i brašnom.
3. Kuhanu kremu prebaciti u drugu posudu, prekriti površinu kreme prozirnom folijom i
lagano rukom pritisnuti ; dobro ohladiti.
4. Čvrsto istući slatko vrhnje i umiksati ga u prethodno razrađenu kremu te dodati
pripremljenu želatinu. Kremu podijeliti u 3 jednake zdjelice i filati kore - bijela ide u
sredinu. Po želji preliti bijelom čoko glazurom (ali Milka ne funkcionira najbolje u ulozi
glazure) ili posipati makom.
5. Ohladiti preko noći, sutradan uživaaaati

Izvor:www.coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar