nedjelja, 7. prosinca 2014.

Kuglice sa smokvama i kokosom


Ove kuglice oduševile su sve naše najbliže i mnoge drage prijatelje pa se nadam da će i vas slatkoljupce sa ove prekrasne web stranice....... Danas, točno četiri godine nakon objave ovog  recepta, mog prvog recepta na Coolinariki,  moram izraziti  zadovoljstvo protkano srećom što se ovaj recept svidio mnogima i što su mnogi od vas i radili ove čarobne kuglice. Brojka od blizu četrdeset tisuća posjeta receptu zaista raduje…… Danas, točno na petu godišnjicu objave, brojka posjeta receptu prešla je sedamdeset tisuća.....

Sastojci:

50 dag suhih smokava
20 dag kokosovog brašna
1 žlica šećera u prahu
25 dag margarina
80 dag mljevenih keksa
20 žlica šećera
20 žlica vode


Priprema:

1. Suhe smokve namočiti u toplu vodu i ostavti tako 30 minuta ili po potrebi duže.
2. Pomiješti 20 dag margarina sa kokosovim brašnom i jednom žlicom šećera u prahu.
3. Zatim vrh smokve odrezati i prstom utisnuti udubinu, pa tom smjesom ispuniti udubinu u
smokvi.....
4. ....sve dok se ne ispune sve pripremljene smokve.
5. Kekse sitno izdrobiti li sameljeti u mikseru. Nakon toga zakuhati 20 žlica vode sa 20
žlica šećera i 5 dag margarina te time zaliti mljevene kekse. Sve dobro umiješati, kako
bi se dobilo tijesto, koje zatim razvaljati.

6. Tijesto rezati u kvadratiće u koje umatati napunjene smokve i rukama oblikovati
kuglice. Ako je tijesto još toplo i podatno, mogu se njime omotavati smokve bez
razvaljavanja.
7. Formirane kuglice uvaljati u kokosovo brašno
Posluživanje
 1. Predlažemo da dio kuglica kod posluživanja, zbog lijepog i atraktivnog izgleda,
prerežete na polutke.
 2. Ove kuglice mogu se i duboko zamrznuti i po potrebi vaditi iz zamrzivaća bez
promjene njihove kvalitete.

Izvor:www.coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar