srijeda, 17. prosinca 2014.

Fenomenalna čokoladna torta





Sastojci:
1 maslo (250 gr)
20 dkg šecera u prahu
20 dkg tamne cokolade
10 dkg mlijecne cokolade
5 jaja
2 žlice krušnih mrvica

Priprema:

1. Na pari otopiti maslo, cokoladu izlomljenu na komadice i šecer u prahu. Sve lagano
miješati pjenjacom.
2. Kada su se sastojci spojili, maknuti posudu sa vatre, i umiješati jedno po jedno jaje, i
dobro sjediniti. Na kraju i umiješati dvije jušne žlice krušnih mrvica.
3. Pecnicu ugrijati na 180 stupnjeva, kalup za torte premazati maslom, posuti krušnim
mrvicama, višak istresti. Uliti smjesu u kalup, te staviti peci u toplu pecnicu 30 minuta.
4. Tortu možete odmah poslužiti, super je i topla i hladna, pospite je šecerom u prahu,
poslužite u kombinaciji sa vocem, pekmezima, šlagom ili sladoledom...pustite mašti na
volju i uživajte!

Izvor:(coolinarika.com)

0 komentari:

Objavi komentar