nedjelja, 7. prosinca 2014.

Baklava od kokosa


Ko voli kokos voleće i ovu baklavu.

Sastojci:

5 kom jaja
2 čaše(od kiselog mleka) šečera
1 ista čaša ulja
1 ista čaša jogurta
150 gr kokosa
1 kesica praška za pecivo
1/2 kg tankih kora za pitu

Preliv
5 čaša vode
3 čaše šećera



Priprema:

1. Na dno podmazanog pleha staviti 2 kore.
2. Sve sastojke za fil pomešati i filovati svaku koru osim naravno gornje poslednje i prve
dve donje.
3. Gornju koru iseći u željene oblike(kocke ili rombove).
4. Peći u rerni na 200 stepeni dok ne porumeni.
5. Dok se baklava peče spremiti preliv: staviti vodu i šećer da provri ali ne ukuvati.
6. Čim je baklava pečena preliti prelivom i ostaviti da upije dobro.

0 komentari:

Objavi komentar