subota, 8. studenoga 2014.

Vanil krem štrudla

Jako jednostavna, mirisljava i fina! Ukusom malo podseca na krempitu...;)

Sastojci:

500 gr kora

za prvi fil:
3 veca jaja
3 kasike secera
1 solja (2 dl) ulja
pola solje psenicnog griza
1 solja jogurta
1 kesica praska za pecivo

za drugi fil:
1 l mleka
9 kasika secera
3 pudinga od vanile

Priprema:

1. Najpre skuvati puding u mleku i ostaviti da se malo prohladi (ne sasvim) uz povremeno
mesanje kako se ne bi stvorila korica. Umutiti belanca sa secerom, dodati zumanca,
ulje, griz, prasak za pecivo i jogurt. Prebrojati koliko imate kora i podeliti ih na cetiri
dela, tako da dobijemo cetiri strudle. Ja sam slagala po cetiri kore (u pakovanju ih je
bilo 16) Slagati kore - na prve tri staviti po tri, cetiri kasike prvog fila a na cetvrtu koru
staviti topao puding i urolati. Tako uraditi i sa preostalim korama. Strudle premazati
ostatkom fila ili sa malo ulja i staviti u rernu da se ispeku, ja sam ih ispekla za manje
od 15 minuta na 180 stepeni. Sacekati da se prohladi, pa iseci i posuti secerom u prahu.

Posluživanje
Strudla je prelepa kad je topla, a meni je jos lepsa kada se dobro ohladi jer me ukus
podseca na krempitu. Brzo se priprema i moze doci u obzir i puding od cokolade ili nekog
drugog ukusa, na primer karamel ili ko sta voli ;))



0 komentari:

Objavi komentar