Sastojci:
500 g jagoda
120 g šećera u prahu
500 g mascarpone sira
1 limun – ocijeđeni sok
400 ml ocijeđenog soka naranče (može i kupljeni)
300 ml slatkog vrhnja
300 g piškota
Priprema:
Jagode operite, očisite, i narežite na komadiće. Posipajte ih s 50 g šećera u prahu, lagano promiješajte i ostavite sa strane.
Mascarpone sir dobro promiješajte sa 70 g šećera u prahu i ocijeđenim sokom jednog limuna.
Istucite slatko vrhnje pa i njega dodajte u mascarpone sir.
Trećinu pripremljene kreme odvojite u zasebnu posudu jer će vam trebati za ukrašavanje gotovo kolača. U veći dio dodajte jagode.
Slažite red piškota namočenih u narančin sok, premažite kremom od mascarpona i jagoda. Preko kreme ponovo slažite red piškota te vrh kolača i sve stranice obložite prethodno odvojenom bijelom kremom.
Kolač odrežite na kocke te ukrasite po želji i dobro ohladite.
0 komentari:
Objavi komentar