srijeda, 19. studenoga 2014.

Svečane oblatne


Ne znam zašto se ovako zovu ,ali znam da su divne i za oko i za nepce, i još nešto ,veoma se brzo naprave a verujte i pojedu ,......


Sastojci:

-7 jaja 
-400 gr kristal šećera 
-2 kašike u prahu nes kafe 
-100 gr čokolade za kuvanje 
-250 gr margarina 
-4 lista većih oblatni 
-300 gr petit keksa,mleka za natapanje keksa



Priprema:

Jaja i šećer staviti u manju šerpicu pa šerpicu u malu veću tepsiju u kojoj treba sipati vode i staviti na toplu ploču(temperatura nesme da bude prejaka da se ne bi jaja pretvorila u kajganu) da se kuva ,stalno mešati varjačom ili kašikom dok masa nepočne da se zgušnjava (oko 10 min)zatim dodati nes kafu i čokoladu i kada se istopi skloniti sa strane i ostaviti da se ohladi,kad se skroz ohladi dodati margarin i sve fino izmiksati
FILOVATI OBLATNA-FIL-OBLATNA-FIL-KEKS-FIL-OBLATNA-FIL-OBLATNA
Kad se sve to fino nafiluje jedno dva,tri puta   u roku od sat vremena blago pritisnuti oblatne,netreba ih opterećivati sničim odozgo.

Izvor: www.coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar