subota, 8. studenoga 2014.

Punjene paprike iz rerne


Verzija iz rerne mi je uvijek bila draža od standardnih paprika koje se kuhaju u šerpi.

Sastojci:


1 kg paprika za punjenje
750 gr mljevenog mesa
1 luk
1 mrkva
50 ml riže
50 ml ulja
3 kašike paradajz pirea
3 kašike putera
voda
so, biber



Priprema:

Paprike operite i očistite od sjemenki.
Sitno isjeckajte luk i mrkvu pa ga pomiješajte rižom i mljevenim mesom.
Posolite, pobiberite i punite paprike smjesom.
Poredajte u tepsiju, nauljite i pokrijte aluminijskom folijom.
Pecite u rerni z agrijanoj na 220 stepeni oko 30 minuta.
Otkrijte paprike, a u tavi otopite puter i popržite paradajz pire.
Dodajte malo vode pa prelijte preko paprika.
Pecite još pola sata i servirajte.

Izvor :(domacica.com)


0 komentari:

Objavi komentar