Sastojci:
2 jaja
200 g šećera
200 ml ulja
200 ml mlijeka
200 g mljevenih oraha
200 g Pšenične krupice Podravka
200 g brašna
2 naribane jabuke
1 Prašak za pecivo Dolcela
1 Vanilin šećer Dolcela
50 g Džema marelica Podravka
50 g nasjeckanih oraha
Priprema:
1. U odgovarajućoj zdjeli pjenasto izmiješajte jaja, šećer i vanilin šećer. Dodajte ulje,
mlijeko, orahe, gris i brašno koje ste pomiješali s praškom za pecivo.
2. Na kraju umiješajte naribane jabuke , pa smjesu izlijte u namašćen i pobrašnjen
lim (veličine 20×35 cm).
3. Pripremljenu smjesu pecite u pećnici zagrijanoj na 190°C 30 do 35 minuta.
4. Pečeni kolač premažite džemom od marelica i pospite nasjeckanim orasima.
Posluživanje
Kolač narežite na kocke i poslužite na tanjuru koji ste prethodno posipali šećerom i
cimetom u prahu.
Savjet
Orahe možete zamijeniti mljevenim lješnjacima.
Izvor:(coolinarika.com)
0 komentari:
Objavi komentar