srijeda, 5. studenoga 2014.

Kiflice punjene sirom



Sastojci:

1 kg brašna
2 jaja
1 bjelance
2 šoljice ulja
1 margarin
1 svjež kvasac
1 kašičica šećera
1 šolja mlijeka
so

FIL
150 gr mladog sira
2 jaja







Priprema:

    Zamijesite tijesto sa dvoje jaja, kvascem rastopljenim u mlijeku sa šećerom, uljem i mlijekom.
    Tijesto ostavite na toplom mjestu da se diže nekih 15 minuta, zatim premijesite i ostavite još 15 minuta.
    Razvucite tijesto u četiri jufke debljine jedan cm i savijajte kiflice željene veličine.
    Prije stavljanja fila unutrašnjost kiflice mažite margarinom.
    Filujte ih sirom pomiješanim sa jajima.
    Poredajte u pleh za pečenje i premažite ih umućenim bjelancetom.
    Pecite u zagrejanoj rerni 30ak minuta.
    Kada se ispeku kiflice prekrijte pamučnom kuhinjskom krpom i ostavite da se ohlade.


Izvor:(domacica.net)





0 komentari:

Objavi komentar