Sastojci:
1 kg brašna
2 jaja
1 bjelance
2 šoljice ulja
1 margarin
1 svjež kvasac
1 kašičica šećera
1 šolja mlijeka
so
FIL
150 gr mladog sira
2 jaja
Priprema:
Zamijesite tijesto sa dvoje jaja, kvascem rastopljenim u mlijeku sa šećerom, uljem i mlijekom.
Tijesto ostavite na toplom mjestu da se diže nekih 15 minuta, zatim premijesite i ostavite još 15 minuta.
Razvucite tijesto u četiri jufke debljine jedan cm i savijajte kiflice željene veličine.
Prije stavljanja fila unutrašnjost kiflice mažite margarinom.
Filujte ih sirom pomiješanim sa jajima.
Poredajte u pleh za pečenje i premažite ih umućenim bjelancetom.
Pecite u zagrejanoj rerni 30ak minuta.
Kada se ispeku kiflice prekrijte pamučnom kuhinjskom krpom i ostavite da se ohlade.
Izvor:(domacica.net)
0 komentari:
Objavi komentar