subota, 8. studenoga 2014.

Fina nepečena torta bez puno muke s čokoladnim keksom


Sastojci:

400 g keksa s čokoladnim preljevom
2 dcl mlijeka

Fil 1:

7,5 dcl mlijeka
4 žlice šećera
2 pudinga od vanilije
150 g margarina
100 g šećera u prahu
100 g pečenih mljevenih lješnjaka


Fila 2:

200 g šlaga
2 dcl mlijeka

Priprema :

Fil 1: U posudu staviti 7 dcl mlijeka i 4 žlice šećera i zagrijte na laganoj vatri. U drugoj posudi izmješajte 2 pudinga s 1/2 dl mlijeka i dodajte u zagrijano mlijeko. Kad se krema skuha i ohladi, dodajte prethodno izrađeni margarin sa šećerom u prahu. Na kraju u fil dodajte mljeveni lješnjak.
Fil 2: Izradite šlag s mlijekom.

Red slaganja: Red keksa (2x8) kojeg prethodno namočite u mlijeku (ona strana bez čokoladnog preljeva), fil 1, fil 2. Slažete 4 reda keksa s filovima, a tortu po želji ukrasite s šlagom.

Izvor : www.cafe.hr

0 komentari:

Objavi komentar