nedjelja, 8. veljače 2015.

Savršeno testo za pizzu i štapiće sa sirom


Tražite recept za savršeno testo za pizzu koje ćete moći iskoristiti i da napravite štapiće sa sirom i belim lukom? Mi imamo jedan koji će vam savršeno poslužiti, samo čitajte.Mi vam donosimo osnovni recept testo za pizzu i kako da ga upotrebite da napravite fenomenalne štapiće sa sirom i belim lukom

Potrebni sastojci:


Osnovno testo za pizzu

1 šolja (250 ml) tople vode
2 ¼ kašičice suvog kvasca
1 kašika meda ili šećera
2 kašičice soli


2 kašike maslinovog ili običnog ulja
3 šolje brašna za hleb i peciva
Za štapiće sa sirom i belim lukom
2 kašike otopljenog putera
2 čena belog luka, sitno naseckanog
¼ šolje naribanog parmezan sira
120 g naribanog mocarela sira


Umesite testo za pizzu: U većoj posudi za mešanje pomešajte kvasac, med/šećer i toplu vodu. Dobro promešajte i ostavite 10-15 minuta da se kvasac aktivira i počne da peni. Nakon toga dodajte so, ulje i polovicu brašna pa sve dobro izmešajte.

Nakon što ste umešali polovicu brašna, ostatak dodavajte deo po deo dok ne dobijete željenu kozinstenciju testa, mekano, ali da se ne lepi. Kad ste napravili takvo testo, mesite ga oko šest minuta, to je veoma važno i ne preskačite ovaj deo.



Kad ste testo dobro umesili, stavite ga da se diže 1-2 sata u posudu koju ste prethodno namastili uljem i testo prekrili plastičnom folijom. Nakon toga testo koristiti po vašoj želji za pizzu ili po našem predlogu za štapiće od sira i belog luka.

Rernu uključite da se greje na 250C zajedno sa kamenom za pizzu, ako nemate kamen, veliku tepsiju za keksiće okrenite naopačke i stavite u rernu da se greje.

Izmešajte otopljeni puter i naseckani beli luk i ostavite sa strane.

Testo na masnom papiru, oklagijom razvaljajte u krug promera 30-ak centimetara pa ga premažite mešavinom belog luka i putera, pa bogato pospite mocarela sirom i parmezanom.
Zajedno sa papirom testo stavite na zagrejani pleh i pecite 9-10 minuta. Izvadite testo iz rerne, ostavite da se prohladi 1-2 minuta pa secite na prutiće.


Izvor:(lifepressmagazin.com)

0 komentari:

Objavi komentar