Autor: Zurafeta Zurka
Kora:
5 bjelanjaka
6 kasika secera
7 kasika kokosovog brasna
2 kasike brasna
1/2 praska za pecivo
2-3 kasike ulja
2-3 kasike vode
Bjenjke i secer dobro izmiksati pa dodati redom ostale sastojke. Lagano peci na 170 C u cetvrtastom plehu br 30 oblozenom pek papirom oko 20 do 25 minuta.
Krema:
5 zumanjaka
10 kasika secera
1/2 l mlijeka
5 kasika gustina
200 g cokolade
1/2 l tecnog slaga
Mlijeko, secer i izlomljenu cokoladu staviti da prokuha. Za to vrijeme izmiksati zumanjke, dodati im gustin i malo mlijeka pa sve skupa skuhati u mlijeku. Ostaviti da se masa ohladi. Kad se dobro ohladilo dodati izmiksani tecni slag. Na koru nanijeti kremu, a potom ukrasiti po zelji. Ja sam sa slag kremom od vanilije i posula sa malo kokosa. Kolac ostaviti par sati u frizider, a potom ga isjeci na kocke i posluziti.
Prijatno!
Izvor:(tortekolaci.com)
0 komentari:
Objavi komentar