Sastojci:
Za testo:
2 dl mleka
1 kašičica šećera
25 g svežeg kvasca
2 dl jogurta
1/2 dl ulja
1 kašičica soli
1 jaje
1 belance
700 g brašna
Za premazivanje kiflica:
1 žumance
1 kašika ulja
1 kašika mleka
Za posipanje kiflica:
semenke lana i susama
Priprema:
U mlako mleko staviti kvasac i šećer da stoji 5-6 minuta. U posudu staviti i izmešati 1 jaje, 1 belance, 2 dl jogurta, 1/2 dl ulja, 1 kašičicu soli i odstajalo mleko sa kvascem. Dodati brašno, zamesiti testo, izraditi i ostaviti da nadolazi. Testo kad nadođe, staviti ga na radnu površinu posutu brašnom, dobro izraditi i podeliti na 20 kuglica. Svaku kuglicu razvaljati u elipsast krug, 1/3 kruga izrezati ali ne do kraja. Sa strane gde nije izrezano početi uvijati u kiflicu. Uvijene kiflice staviti u pleh prethodno obložen papirom. Umutiti 1 žumance, 1 kašiku ulja i 1 kašiku mleka, premazati kiflice, posuti semenkama susama i lana, da stanu 20 minuta i peći na 180 stepeni 20-25 minuta.
Savet:
Po želji možemo ih i puniti sirom.
0 komentari:
Objavi komentar