petak, 13. veljače 2015.

KARAMEL TORTA SA KEKSOM



SASTOJCI :

45og keksa (petit beurre),
1 l mleka,
3 pudinga od karamele,
1o kašika šećera,

1oog karamela od lešnika,
125g margarina,
1oog šećera u prahu,
3oog krem šlaga od vanile,
4oo ml kisele vode,
5og čokolade.

PRIPREMA :

Od litre mleka odvojite 2oo ml i pomešajte sa pudingom i šećerom. Ostatak stavite na ringlu da proključa. Skuvajte puding po standardnoj proceduri.
Kada ga sklonite sa ringle ubacite karamele i mešajte dok se ne rastope.
Ostavite puding da se ohladi.
Šlag čvrsto umutite sa kiselom vodom.
Margarin penasto umutite sa šećerom u prahu i sjedinite sa ohlađenim pudingom.
Trećinu keksa poređajte na dno kalupa.
Ja sam koristila kalup od 3o cm. 
Keks prethodno možete, a ne morate, umakati u mlako mleko.
Puding i šlag podelite na tri dela.
Prvi deo premažite preko keksa.

Šlag rasporedite preko pudinga.
Preko stavite keks, pa ponovite postupak.
Dakle, tri reda keksa i tri puta fil.
Na kraju se premazuje šlag.
Preko šlaga narendajte čokoladu.
Ja sam koristila mlečnu.
Karamel tortu stavite u frižider da se hladi, najbolje preko noći.
Skinite kalup pa uživajte.
Prijatno!

Izvor:(milicinakuhinja.blogspot.com)

0 komentari:

Objavi komentar