četvrtak, 5. veljače 2015.

Jaffa torta koja se ne peče


Za koru I:

    500 g mljevenog keksa
    200 g šećera u prahu
    350 g margarina
    300 ml soka od pomoradže

Za koru II:

    300 g jafa keksa
    sok od pomorandže

Za koru III:

    200 g piškota
    sok od pomorandže

Za fil:

    1 litar mlijeka
    150 g šećera
    3 pudinga od vanile
    125 g margarina
    100 g šlaga
    10 krem bananica

 Pripremiti na sledseći način:

U odgovarajućoj posudi umutiti 350 g margarina sa šećerom u prahu.

Dodati mljeveni keks i sok od pomorandže tako da bude dobijena homogena masa.

U 1 l mlijeka skuhati 150 g šećera i 3 pudinga od vanile pa ostaviti da se ohladi.

Posebno umutiti 125 g margarina i 100 g šlaga pa sjediniti sa ohlađenim pudingom.

Tortu filovati sledećim redosledom: kora, fil, jafa keks natopljen sokom od pomorandže, piškote natopljene sokom od pomorandže, fil, krem bananice, šlag.

0 komentari:

Objavi komentar